ارز مسافرتی
ارز مسافرتی از جمله تسلیهاتی است که دولت برای آن دسته از مسافرینی که قصد خروج از کشور را دارند در نظر گرفته است. مسافران با استفاده از این توع ارز می توانند از هزینه های سفرهای خارجی خود بکاهند. شما در این مقاله به طور کامل با ارز ترجیحی سفر و شرایط دریافت آن آشنا خواهید شد.
میزان ارز مسافرتی پرداختی به مسافران، بسته به نوع سفر و کشور مقصد متفاوت است. برای سفر هوایی به کشورهایی که به ویزا نیاز دارند سقف ارز ترجیحی سفر دریافتی 500 یورو و برای کشورهایی که به ویزا نیازی ندارند، 300 یورو می باشد. در سفرهای زمینی، ریلی و دریایی سقف پرداخت ارز مسافرتی 300 یورو می باشد. این میزان از ارز، با توجه به نوع سفر و مقصد امکان تفاوت دارد.
برای دریافت این نوع ارز می توانید از دو طریق حضوری و آنلاین اقدام نمایید. در روش حضوری به یکی از بانک های ملی، ملت یا سامان مراجعه کرده و پس از تکمیل فرم و ارائه مدارک، وجه ریالی معادل ارز مورد نظر خود را پرداخت کنید. پس از دریافت حواله ارز مسافرتی می توانید در فرودگاه، اسکناس ارز را دریافت کنید. با توجه به این که واحد پول کشورها با یکدیگر متفاوت است شما می توانید این ارز را به واحد پول کشور مقصد تبدیل کنید. برای دریافت غیر حضوری ارز مسافرتی، با استفاده از اپلیکیشن بله درخواست خود را ثبت نموده و پس از تکمیل اطلاعات و پرداخت وجه معادل ریالی، کد شناسه فروش برای شما صادر خواهد گردید. با ارائه این شناسه فروش در فرودگاه می توانید ارز خود را تحویل بگیرید. روش آنلاین برای آن دسته از مسافرینی که زمان کافی برای مراجعه به بانک را ندارند بسیار مناسب است و باعث صرفه جویی در زمان می گردد.
برای دریافت ارز مسافرتی، مسافرین باید اصل و کپی پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار و اصل و کپی کارت ملی را ارائه دهند تا احراز هویت متقاضی و تأیید هویت او از سوی بانک انجام شود. رسید پرداخت عوارض خروج از کشور، از دیگر مدارک مورد نیاز برای دریافت این ارز است و از مراحل ضروری در فرآیند دریافت ارز ترجیحی به شمار می آید. یکی دیگر از اوراق مورد نیاز اصل و کپی بلیط پرواز است که نشان دهنده مقصد و زمان سفر می باشد. بلیط پرواز باید به نام شخص بوده و اطلاعات آن با اطلاعات درج شده در پاسپورت و سایر مدارک یکسان باشد.